چگونه عکس های تاثیرگذار بگیریم؟
بهترین و زیباترین عکس، تصویری است که احساسات بیننده را برانگیخته کند و مورد تحسین او قرار بگیرد. یکی از عناصر اصلی عکس، ترکیب بندی یا به قول هنری ها، کامپوزیسیون درست است.
ترکیب بندی عکس از عناصر مختلفی تشکیل شده است و از جمله می توان به کراپ، خطوط عمودی، افقی، پرسپکتیو، عمق دید، بالانس نور، تقارن و بافت اشاره کرد. آتلیه عکاسی
در این مطلب ۴ عنصر اصلی کامپوزیسیون را معرفی کرده ایم که با رعایت آنها می توانید نگاه ها را به عکس های خود خیره کنید.
کادربندی
کادربندی، تکنیک یا در واقع هنری برای جلب توجه بیننده به سوژه ایست که مد نظر شما بوده است. با بستن یک کادر درست می توانید کاری کنید بقیه عناصر عکس کمرنگ شوند و بیننده همان چیزی را ببیند که شما می خواهید. کادر بندی خوب چهار هدف دارد:
مفهوم بخشیدن به عکس
بازگو کردن عمق عکس
جلب کردن نگاه به سوژه
مسحور کردن بیننده
کادر را می توان در دو حالت تنظیم کرد: عمودی (پرتره) و افقی (منظره). طرز قرارگیری کادر روی خطوط موجود در عکس تاکید و تاثیر بسیاری دارد. در کادربندی عمودی عکس، بیشترین تاکید روی خطوط عمودی است. کادر افقی نیز روی خطوط افقی تاکید دارد.
برای اینکه بدانید بهترین حالت برای کادربندی یک سوژه چیست، در هر دو حالت افقی و عمودی از آن عکس بگیرید و با مقایسه آنها می توانید به راحتی زیباترین گزینه را انتخاب کنید.
پرسپکتیو
عکس دو بعد بیشتر ندارد و ما باید از وسیله و روش هایی استفاده کنیم که به آن عمق و بُعد ببخشند. وقتی صحبت از پرسپکتیو به میان می آید منظور تصویری است که پیش زمینه، میان زمینه و پس زمینه دارد.
پرسپکتیو زمانی است که شما یک بخش از عکس را در قسمتی از زمینه سوژه اصلی قرار دهید و از دو بخش دیگر به عنوان کمک کننده به بیشتر دیده شدن سوژه اصلی بهره بگیرید. با این ترفند باید نگاه بیننده را از یک نقطه به نقطه بعدی گاهی در یک ردیف و خط و گاهی در اطراف سوژه بکشانید.
زاویه ای که عکس را ثبت می کنید تاثیر بسیاری در داستان عکس دارد. با تغییر زاویه دوربین و نگاهی متفاوت می توانید دید تازه ای به سوژه ای تکراری ببخشید. در پرسپکتیو باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
اگر از پایین از سوژه عکس بگیرید، آن را بزرگ تر نشان خواهید داد. اما از بالا بگیرید، سوژه کوچک و حقیر دیده خواهد شد.
هنگام عکاسی از کودک، باید زانو بزنید تا هم قد او شوید تا بتوانید در زاویه درستی از او عکاسی کنید.
کوچک ترین تغییری در زاویه عکس می تواند باعث خراب شدن یا بهتر شده عکس بشود.
کراپ کردن
کراپ کردن یعنی برای جلب توجه بیننده به سوژه اصلی، قسمت های بیرونی عکس را برش دهید. با کراپ می توانید عناصر اضافی عکس را حذف کنید. با این ترفند موارد زیر را در اختیار خواهید داشت:
حذف تصاویر و عناصر اضافی از عکس
تاکید بیشتر روی سوژه اصلی عکس
تغییر ترکیب بندی با حرکت دادن سوژه به داخل مرکز توجه
تغییر جهت گیری عکس با تبدیل عکس افقی به عکس عمودی
داشتن چندین عکس متفاوت از یک سوژه و فضای واحد
منبه: افتابیر